Vacature: Business analist (32-40 uur per week)

 

Wie zijn we?

De Nederlandse Farmaceutische Zorggroep (NFZ) verbindt de wederzijdse belangen van de apotheker en de zorgverzekeraar. NFZ draagt zorg voor kwalitatieve overeenkomsten tussen apothekers en zorgverzekeraars. Zo werken we samen aan goede en betaalbare zorg. NFZ ondersteunt apothekers bij het afsluiten van overeenkomsten met zorgverzekeraars en helpt bij de financiële en administratieve afhandeling hiervan. We maken de rol van de apotheker inzichtelijk(er) en positioneren hem als belangrijke schakel in de eerstelijnszorg. Als kennisinstituut in de farmacie delen wij onze kennis en kunde met verschillende organisaties in de markt en zorgen we voor actuele informatie. NFZ bestaat uit een dynamisch team van acht mensen. Een team met mensen die allemaal hun eigen kennis en ervaring inzetten om het beste te realiseren voor de farmaceutische zorg. NFZ is een organisatie die ruimte biedt aan eigen initiatieven en innovatie en die mensen stimuleert om met elkaar te werken aan passende oplossingen.

De kernwaarden van NFZ zijn:
professionaliteit | onafhankelijkheid | innovatie | transparantie | betrouwbaarheid

 

Wat ga je doen?

Analyses

Je begeleidt en coördineert analyses ten behoeve van de ontwikkeling van zorgproposities en het onderhandelingsproces. Je begeleidt en coördineert analyses ten behoeve van voorgenomen veranderingen en ontwikkelingen in het veld. Je brengt ook de kansen en bedreigingen voor NFZ in kaart aan de hand van analyses.

Beleidsondersteuning

Je houdt ontwikkelingen in het farmaceutisch zorgveld bij en vertaalt deze naar oplossingen en verbeteringen die door NFZ in gang gezet kunnen worden. Je analyseert behoeften van de klanten (apothekers en zorgverzekeraars) en reikt verbeteringen aan voor organisatieprocessen. Je signaleert risico’s, knelpunten en afwijkingen in het beleid en adviseert directie deze weg te nemen. Je treedt op als klankbord voor directie van NFZ en werkt hierin samen met de beleidsmedewerker.

Ondersteuning onderhandelingsteam

Je werkt samen met en ten behoeve van het onderhandelingsteam verandertrajecten uit, zodat deze efficiënt en gecontroleerd ingericht en uitgevoerd kunnen worden. Je stelt business cases op voor verandertrajecten, waarbij voor- en nadelen, kosten en risico’s voor NFZ, apothekers en zorgverzekeraars in kaart gebracht worden. Je signaleert risico’s, knelpunten en afwijkingen in het contracteerbeleid en adviseert het onderhandelingsteam hierin. Je treedt op als klankbord voor het onderhandelingsteam van NFZ. Je werkt hierin nauw samen met analisten van externe dienstverleners zoals NControl en Isatis.

Wat heb je in huis?

  • WO- werk- en denkniveau
  • Inzicht in en ervaring met het farmaceutisch werkveld
  • Ervaring in het maken van analyses en business cases
  • Analytisch, creatief en initiatiefrijk
  • Klant- en kwaliteitsgerichte instelling
  • Proactieve werkhouding en werkwijze

Wat bieden we je?

Wij bieden jou een contract van een jaar met optie tot verlenging. Je gaat aan de slag  in een groeiende, innovatieve en dynamische organisatie. We bieden je marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De standplaats voor deze functie is Amersfoort.

Solliciteren?

Mail je sollicitatie voorzien van motivatie en CV naar info@nfzg.nl. Voor extra informatie over de functie neem je contact op met Chris Prins, 085-7733130. Meer informatie over NFZ vind je op www.nfzg.nl.

NFZ heeft afspraken met onder andere